Семейство Audi A4 премина през фейслифт

Семейство Audi A4 премина през фейслифт

31.10.2011 12:28:37

Немската компания Audi обнови цялото си семейство A4, включително горещите модификации S4 и  S4 Avant, както и офроуд версията A4 Allroad quattro, като това се случва три години след появата на новото поколение на модела.

Промени са извършени във всяко едно отношение, включително и по двигателите, като от Audi се хвалят, че оптимизираните им агрегати изразходват средно с 11% по-малко гориво, а при някои процентът достига 19.

Създадоха най-бързият Mercedes SLR

Създадоха най-бързият Mercedes SLR

31.10.2011 10:47:16

Макар и продажбите на Mercedes SLR да бяха преустановени, той все още е един от най-добрите суперавтомобили на нашето време и представлява огромен интерес за тунерите.

На изложението SEMA 2011, което ще се проведе през ноември в Лас Вегас, група от 5 тунинг компании (Platinum Motorsport, Mansory, RENNtech, MACarbon и Exotics Boutique) ще представи най-бързият SLR, създаван някога.

Грабващ тунинг на Honda Civic Coupe Si

Грабващ тунинг на Honda Civic Coupe Si

31.10.2011 10:01:12

Феновете на тунинга с нетърпение очакват предстоящото изложение SEMA в Лас Вегас, което ще се проведе през ноември, тъй като на него традиционно сме викнали да виждаме много агресивни и атрактивни доработки на популярни модели.

Сред интересните автомобили, които ще могат да бъдат поръчвани в последствие, е тунингованата Honda Civic Coupe Si от компанията Fox Marketing, получила доста сериозно увеличение на производителността.

Scion Pit Boss Cartel iQ

Scion Pit Boss Cartel iQ

30.10.2011 21:35:48

Американската компания Scion винаги е била силен участник на тунинг изложението SEMA, провеждащо се ежегодно в Лас Вегас, като тази година тя няма да изневери на себе си.

За изложението от Scion са подготвили цели 6 концептуални проекта, базирани на модела си iQ (близнак на Toyota iQ), като един от тях е така нареченият Pit Boss Cartel iQ, който виждате на снимките.

Американец измина 1 милион мили с Honda Accord

Американец измина 1 милион мили с Honda Accord

28.10.2011 11:13:18

В САЩ беше поставен поредният рекорд за изминато разстояние с един автомобил, който въпреки че няма да бъде вписан в Книгата за рекорди Гинес, заслужава адмирации.

Става въпрос за изминати 1 000 000 мили с произведена в края на 80-те години Honda Accord, които се равняват на около 1 600 000 километра. Постижението е направено от американец, чието име е Джо, закупил колата през 1990г. при навъртени 74 000 мили с нея.

Nissan показа състезателния 370Z NISMO RC

Nissan показа състезателния 370Z NISMO RC

28.10.2011 10:54:05

Спортното подразделение на японската компания Nissan разпространи снимки и информация за състезателна версия на 370Z NISMO, която вече се предлага на частни отбори.

Автомобилът е наречен Nissan 370Z NISMO RC и се отличава от серийния модел по наличието на ролкейдж, състезателни седалки и волан, шестточкови предпазни колани и система за потушаване на пожари.

Chevrolet показа двигателя на Spark EV

Chevrolet показа двигателя на Spark EV

28.10.2011 09:23:48

Днес електрическите двигатели ни заобикалят навсякъде като част от ежедневието – от домашните електроуреди до детските играчки. Историята им в автомобила също е богата и продължава почти столетие от момента на първото използване на изобретения от Чарлз Кетъринг електрически стартер през 1912 година. Сега, благодарение на модели като Chevrolet Volt, eлектрическите двигатели поемат нова роля в качеството си на ключови компоненти от системата за задвижване на автомобила.

"През изминалите години ние успяхме да докажем способностите си в самостоятелното производство на акумулаторни батерии, което ще играе основна роля в бъдещото ни развитие," сподели Лари Ниц, изпълнителен директор на GM в областта на инженерната дейност в електрификацията на автомобилите. "Разработката и производството на електрически двигатели е друга област, в която разполагаме с експертни познания и ко

Lexus GS 350 F Sport ще дебютира на SEMA

Lexus GS 350 F Sport ще дебютира на SEMA

27.10.2011 13:34:52

Японската компания Lexus е избрала много подходящо място за дебют на F Sport пакета си за новото поколение на GS 350. Това ще стане на тунинг изложението SEMA, което ще се проведе през следващия месец в Лас Вегас.

Фабричният спортен пакет включва доста стайлинг промени, сред които нови брони, странични прагове, радиаторна решетка, дифузер и спойлер на задния капак, придаващи на автомобила по-агресивен вид.

CustomGT – силата на газта

CustomGT – силата на газта

27.10.2011 13:06:29

Немската компания CCG Automotive доказа, че автомобилите, задвижвани от природен газ имат огромен потенциал и в никакъв случай не отстъпват на тези, работещи на бензин или дизелово гориво.

Немците са разработили собствен суперавтомобил, който е наречен CustomGT и според тях е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 3.3сек. и да развива над 300км/ч., благодарение на 740-те конски сили, доставяни от 7.4-литров V8 двигател, оборудван с технология за принудително пълнене.

Chevrolet Sonic получава заводски тунинг

Chevrolet Sonic получава заводски тунинг

27.10.2011 12:45:42

Специално за предстоящото тунинг изложение SEMA, американската компания Chevrolet е подготвила няколко фабрично доработени версии на модела си Sonic, който е известен в Европа като Aveo.

Автомобилите са обединени под общото име Z-Spec, като има голяма вероятност те да започнат да се предлагат в дилърската мрежа на Chevrolet в Северна Америка под формата на специални пакети.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg