Автор: vladi
Публикувано на: 28.10.2011 09:23:48

Рейтинг:

Chevrolet

Днес електрическите двигатели ни заобикалят навсякъде като част от ежедневието – от домашните електроуреди до детските играчки. Историята им в автомобила също е богата и продължава почти столетие от момента на първото използване на изобретения от Чарлз Кетъринг електрически стартер през 1912 година. Сега, благодарение на модели като Chevrolet Volt, eлектрическите двигатели поемат нова роля в качеството си на ключови компоненти от системата за задвижване на автомобила.

"През изминалите години ние успяхме да докажем способностите си в самостоятелното производство на акумулаторни батерии, което ще играе основна роля в бъдещото ни развитие," сподели Лари Ниц, изпълнителен директор на GM в областта на инженерната дейност в електрификацията на автомобилите. "Разработката и производството на електрически двигатели е друга област, в която разполагаме с експертни познания и която ще разширяваме с цел електрификацията на автомобилите в отговор на потребностите на нашите клиенти по целия свят."

Ярък израз на познанията и опита на марката Chevrolet в областта на електродвигателите е пилотната производствена мощност в детройтското предградие Уиксъм, която ще заработи преди старта на основното производство на електродвигатели в завода на GM в Уайт Марш, щата Mериленд, в близост до Балтимор в края на 2012 година. Качествата на производствената екипировка и процесите, които ще се използват в Уайт Марш, са преминали внимателен процес на изпитания и одобрение в Уиксъм.

Задвижваните от конвенционални двигатели с вътрешно горене автомобили по днешните пътища използват множество електрически двигатели за задвижване на механизмите за регулиране на седалките, отваряне и затваряне на прозорците, задвижване на чистачките и много други. При хибридните автомобили и електромобилите се използват за същинското задвижване, а необходимата за това електроенергия се съхранява в акумулаторни батерии на борда.

GM съсредоточава своите усилия в разработката и развитието на електрически двигатели с постоянни и с електромагнити за различни сфери на приложение. В рамките на проведена наскоро в Уиксъм демонстрация, представители на медиите получиха възможност да изработят ръчно елементи от електродвигателя с постоянни магнити и максимална мощност 85 кВт (114 к.с.) , който ще бъде част от силовия тракт на наскоро обявения бъдещ електрически вариант на Chevrolet Spark, който ще излезе на пазара през 2013 година.

Производственото звено в Уайт Марш ще произвежда електродвигателите за задвижване на модела Spark, както и на други бъдещи електромобили на компанията. В момента GM използва електродвигатели като част от системата за задвижване на общо девет свои модела - Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon and Yukon Denali Hybrid и Cadillac Escalade Hybrid.


Chevrolet показа двигателя на Spark EV
Chevrolet показа двигателя на Spark EV
Chevrolet показа двигателя на Spark EV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg