Автор: pavel
Публикувано на: 21.03.2011 14:32:53

Рейтинг:

Mercedes

През лятото на тази година, немската компания Mercedes ще пусне на пазара поредния си горещ модел с инициали AMG. Става въпрос за C 63 AMG Coupe, за което вече са разпространени всички подробности.

Купето ще се предлага на цена от 72 590 евро в Германия. То е оборудвано с 6.3-литров, V8 двигател, доставящ 457к.с. мощ, даваща известно предимство на автомобила през очертаващите му се като преки конкуренти Audi RS5 (450к.с.) и BMW M3 (420к.с.).

Максималният въртящ момент на агрегата достига 600Нм., а скоростната кутия е седемстепенна AMG SPEEDSHIFT MCT. Комбинацията гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 4.5сек., докато максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

За по-големите екстремисти е предвиден и допълнителен перформанс пакет, наречен Development Package. С него мощността на агрегата нараства на 487к.с., благодарение на което ускорението от 0-100км/ч. става за 4.4сек. и освен това ограничителят за скорост се премества на 280км/ч.

В сравнение със стандартния Mercedes C-Class Coupe, неговата AMG версия се отличава още с модифицирано шаси, ново окачване, разширени следи на гумите и по-мощна спирачна система. Разбира се, са налице и задължителните нови брони, странични прагове, спойлер на задния капак и джанти.

Системата за сигурност ESP пък е ново поколение, като има два режима на работа и може да се изключва напълно, а в стандартното оборудване влизат също ABS, системата ATTENTION ASSIST, круиз контрол и стабилизираща програма.


Галерия Mercedes C 63 AMG Coupe
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg