Автор: admin
Публикувано на: 04.12.2009 16:08:48

Рейтинг:

Infiniti

Освен обновения G37, Infiniti представи на изложението в Лос Анджелис и новото M-поколение. Въпреки че то беше показано още през август на Pebble Beach Concours d'Elegance, сега моделът за първи път дебютира пред широка публика.

Новото Infiniti М е получило коренно променена визия, в сравнение със своя предшественик, като някои от чертите му са вдъхновени от впечатляващата концепция Essence, която беше представена на изложението в Женева през март.

Габаритите на седана са 4 945мм. дължина, 1 501мм. широчина и 1 844мм. височина, а разстоянието между двете оси е 2 900мм. Интериорът на автомобила е в изтънчен стил, като за изработката му са използвани иновационни материали, а от Infiniti твърдят, че клиентите им ще се чувстват като у дома си.

Infiniti М може да се похвали с изключително богато оборудване, в което влиза тапицерия от фина кожа, комбинирана с обработени със сребърен прах дървени декорации, а специалното осветление „Fine Vision” придава неповторима атмосфера вечерно време.

Задвижването при модела се предава към четирите колела, чрез системата 4WAS (4-Wheel Active Steering), а на разположение на водача е новата разработка на компанията, Infiniti Drive, позволяваща шофиране в четири режима - Standard, Eco, Sport и Snow.

Новото поколение на седана е оборудвано с още рдица иновативни технологии, подобряващи комфорта и сигурността, сред които BSI (Blind Spot Intervention), сигнализираща за обекти в сляпата зона на огледалата, ANC (Active Noise Control), неутрализираща външния шум и Forest Air, регулираща температурата и проветряването в интериора.

Що се отнася до двигателите, то Infiniti М ще се предлага с два бензинови агрегата. Модификацията M37 разчита на 3.7-литров V6, с мощност 330к.с., и идва на мястото на M35, използваща 3.5-литров, разполагащ с 303к.с. Преди около месец от компанията потвърдиха слуховете за хибридна версия на M37, но все още не са оповестени подробности за нея.

Infiniti M56 ще замени M45 и е оборудван с 5.6-литров V8 двигател, генериращ 420к.с. мощ, която е с цели 95к.с. повече от тази на предшественика му. Интересна подробност е, че в Европа M56 ще е с дизелов V6 двигател на Renault, чиято мощност е 265к.с., като не е ясно дали модификацията ще има друго обозначение.

Новото Infiniti M ще се предлага на 32 международни пазара, като моделът ще се появи за първи път и в Европа. Продажбите му в САЩ ще стартират през пролетта на 2010-та, а на Стария континент - през септември. Автомобилът ще се изправи в директна битка за пазарен дял срещу лидерите в този сегмент Audi A6, BMW 5-Series и Mercedes E-Class.


Галерия Infiniti M37 и M56 2010
Тагове: Infiniti, Infiniti M
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg