Автор: admin
Публикувано на: 04.03.2009 02:12:45

Рейтинг:

Infiniti

Луксозното подразделение на японската компания NissanInfiniti чества 20-годишнината си с концепция на суперавтомобил, която беше представена на изложението в Женева.

Интериорът на екзотичното возило е разделен на две области, една за водача и една за пътника, като първата е в комбинация от черна кожа и велур, а втората – във винено червени нюанси на двата материала.

Infiniti Essence се задвижва от хибридна система, чиято мощност от 600к.с. се предава към задните колела. Системата се състои от 3.7-литров бензинов двигател, чиято мощ е увеличена до 440к.с. чрез нови компресори и инжекциони, електромотор с мощност 160к.с. и комплект литиево-йонни батерии.

Двата агрегата могат да работят както поотделно, така и едновременно. Програмирано е при ниски обороти да се използва само електрическият, при натискане на повече газ да се включва и бензиновият, а за пътуване на дълги разстояния е нужен само този с вътрешно горене.

Концепцията Essence е оборудвана с множество системи за сигурност и стабилност, между които и новите технологии на компанията за предотвратяване на страничен удар (SCP) и за избягване на заден удар (BCP). Други системи в автомобила са тези за спазване на дистанция (DCA) и за сигнализация при напускане на пътната маркировка (LDP). 


Галерия Infiniti Essence Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg