Автор: pavel
Публикувано на: 26.06.2011 23:15:49

Рейтинг:

BMW

В края на миналата седмица от BMW решиха да ни запознаят с най-новата версия на седана M3. Тя е наречена CRT, което е съкратено от Carbon Racing Technology, като от нея ще бъдат произведени само 67 екземпляра, чиято цена ще започва от 130 000 евро в Германия.

Както става ясно от името му, M3 CRT може да се похвали с множество карбонови компоненти, чието приложение е намалило теглото на автомобила с 45кг. до 1 580кг., в сравнение с това на стандартното M3.

От композитния материал са изработени предният капак, покривът, предната устна, задният спойлер и седалките. Карбонови са също декоративните елементи в интериора, като има и някои нови алуминиеви детайли.

Намаленото тегло се дължи до голяма степен и на новата титаниева изпускателна система, като в следствие на подмяната на някои детайли с олекотени е променено съотношението на масата между двете оси в полза на задната.

BMW M3 CRT е оборудвано с познатия ни 4.4-литров V8 двигател от M3 GTS, чиято мощност е 444к.с., а максималният му въртящ момент достига 440Нм. при 3 750об/мин. Агрегатът е комбиниран със седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител на M-Power, което, според баварците, е гаранция, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.4сек. (с 0.5сек. по-бързо от обикновеното M3) и развива максимална скорост от 290км/ч.


Галерия BMW M3 CRT
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg