Автор: pavel
Публикувано на: 27.01.2011 12:16:02

Рейтинг:

Златен

Както вече споменахме в предната статия, автопроизводителите отделят все по-голямо внимание на изложението в Катар, а едно от най-силните присъствия на него тази година е от страна на Volkswagen.

Вече ви запознахме с революционната концепция Formula XL1, чийто среден разход на гориво е едва 0.9л/100км., но се оказа, че немската компания е подготвила и две много интересни версии на всъдехода Touareg, които за момента са само демонстрационни.

Touareg Gold Edition е много подходящ за пазара в Близкия Изток. Както и сами разбирате от името му, по него има множество елементи, които са с 24-каратово златно покритие. Това ни навежда на мисълта, че не е изключено автомобилът да се появи в лимитирана серия при интерес от страна на потенциални клиенти.

Позлатени са 22-инчовите джанти, релсите на покрива, рамките на прозорците, капаците на огледала, страничните лайсни, емблемите, лайсните на радиаторната решетка и още няколко елемента. Златото присъства и в интериора, където то е съчетано с напа, алакантара и дървени декорации.

Не по-малко интересна е и втората концепция на Volkswagen Touareg, която представлява легална версия на състезателния Race Touareg 3, доказал своите качества в Рали Дакар. Тук също виждаме наличие на златисти детайли по белия екстериор, но те са само боядисани.

Touareg Race Touareg 3 Concept разполага с 18-инчови джанти BBS, а интериорът му е далеч от спартанския на състезателния автомобил, но е запазена предпазната рамка. Автомобилът се задвижва от дизелов 2.5-литров битурбо двигател, с мощност 310к.с., който позволява ускорението от 0-100км/ч. да става за по-малко от 6 секунди.


Златен и спортен Volkswagen Touareg дебютираха в Катар
Златен и спортен Volkswagen Touareg дебютираха в Катар
Златен и спортен Volkswagen Touareg дебютираха в Катар
Златен и спортен Volkswagen Touareg дебютираха в Катар
Златен и спортен Volkswagen Touareg дебютираха в Катар
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg