Автор: vladi
Публикувано на: 18.01.2011 09:46:09

Рейтинг:

Стартираха

В края на миналата седмица, японската компания Mitsubishi стартира продажбите на градския си електромобил i-MiEV в 15 европейски държави. Това са Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Цената на автомобила е между 33 000 и 35 000 евро, в зависимост от размера на правителствените субсидии в отделните страни. Идеята е във всички държави крайната цена след тяхното приспадане да е под 30 000 евро.

От централата на Mitsubishi твърдят, че силен интерес към i-MiEV проявяват още във Финландия, Сърбия, Турция и Словения, като е много вероятно моделът да започне да се предлага и в тези държави. Електромобилът обаче едва ли ще се появи скоро в България, като причината е, че ние не разполагаме с необходимата инфраструктура за зарядни станции и няма изгледи да имаме такава в близко бъдеще.

Mitsubishi i-MiEV предоставя автономия от 150км., което е напълно достатъчно за придвижване в градски условия. В момента компанията работи усилено по увеличаване на пробега, за да може автомобилът да се използва за придвижване и на малко по-големи разстояния, като целта е достигане на 200км.


Стартираха продажбите на Mitsubishi i-MiEV в 15 европейски страни
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi i-MiEV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg