Автор: vladi
Публикувано на: 01.04.2011 10:58:12

Рейтинг:

Сеул

На започналото днес автомобилно изложение в Сеул, Kia демонстрира своя напредък в разработката на електрически задвижващи системи и съвременни технологии чрез концептуалния си автомобил Naimo.

Автомобилът се задвижва от електромотор с мощност 109к.с. и максимален въртящ момент 280Нм., енергията за който се доставя от комплект литиево-йонни батерии с капацитет 27кВтч, разположени под пода.

Според разпространената от Kia информация, концепцията Naimo развива максимална скорост от 150км/ч. и има автономия 200км. Освен това, батериите й се зареждат на 80% в рамките само на 25 минути и на 100% за 5 часа.

Името Naimo не е подбрано случайно. То идва от думата „Ne-mo”, която в превод на български означава „квадратна форма”. Иначе, концепцията е с много изчистени дизайнерски линии както отвън, така и отвътре, а дължината й е 3.9 метра.

Важно е да се спомене, че всички светлини в автомобила са LED, на покрива му има два стъклени панела с нестандартна форма, функцията на чистачки се изпълнява от въздушни дюзи, на мястото на страничните огледала са монтирани камери, а джантите са с размер 20 инча.


Галерия Kia Naimo Concept
Тагове: Kia, Kia Naimo, Сеул 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg