Автор: admin
Публикувано на: 15.01.2009 00:44:19

Рейтинг:

Серийният

На провеждащото се в момента Detroit Auto Show Fisker Automotive участва с два автомобила. Единият е концепцията на кабриолета Karma S, който вече Ви показахме, а другият - серийният модел на версията седан.

И двата автомобила са оборудвани с хибридната система Q-DRIVE, при която задвижването се осъществява от два електродвигателя е обща мощност 403к.с., а фукцията на двулитровия бензинов агрегат се свежда само до зареждане на литиево-йонните батерии.

Karma може да измине разстояние от 80км. само с енергията от батериите, но когато се включи и бензиновият двигател, то се увеличава до 480км. Според Fisker, средният разход на гориво за 100км. пробег е 2.35л., ускорението от 0-100км/ч. става за 5.8сек., а максималната скорост, която развива – 201км/ч.

Производството на автомобила ще се осъществява от финландската компания Valmet Automotive, като вече са направени над 1 000 поръчки за модела. Цената на Fisker Karma в САЩ започва от 87 900 долара, а доставките е предвидено да започнат през четвъртото тримесечие на тази година.


Галерия Fisker Karma
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg