Автор: admin
Публикувано на: 02.09.2010 23:02:18

Рейтинг:

Разкриха
Днес от Dodge разкриха новото поколение на 7-местния SUV Durango, който ще се появи в шоурумите на марката в САЩ до края на годината, за да се конкурира с новия Ford Explorer.

Макар и да е запазил името Durango, моделът няма нищо общо със своя предшествник. Той използва платформата на новия Jeep Grand Cherokee и дори споделя неговите двигатели, които са 3.6-литров Pentastar V6 (260к.с.) и 5.7-литров HEMI (360к.с.), като и в двата случая задвижването е към четирите колела.

Инженерите на Dodge са работили усилено за намаляване разхода на гориво и резултатът е налице, тъй като новото Durango може да измине цели 800 км. без презареждане. Освен това, е увеличена и теглителната сила, като модификацията с 3.6-литров агрегат може да дърпа ремарке с товар до 2 812 кг., а тази с 5.7 HEMI - до 3 356 кг.

Както споменахме, новият Dodge Durango разполага със 7 места за сядане, които са разположени на 3 реда и могат да се позиционират по 22 различни варианта. Освен това, от компанията твърдят, че са използвали значително по-качествени материалите в интериора, благодарение на което е подобрен комфортът.

Автомобилът е получил и много съвременни технологии за сигурност, сред които система за наблюдение на така наречената „мъртва зона”, адаптивен круиз контрол, безключови достъп до интериора и запалване на двигателя, както и система за предупреждаване на водача при опасност от сблъсък с друго превозно средство.

Галерия Dodge Durango 2011
Тагове: Dodge, Dodge Durango
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg