Автор: admin
Публикувано на: 04.10.2009 22:33:36

Рейтинг:

Разкрасяването
Във Великобритания всяка година около половин милион пътно-транспортни произшествия възникват по вина на жени, които се гримират по време на шофиране. Освен това, всяка пета участничка в проучването на застрахователната компания Diamond, проведено само сред жени, е заявила, че поне веднъж се е разкрасявала зад волана.

На Острова са издадени 15 млн. свидетелства за управление на автомобили на жени, което ще рече, че 2.7млн. от тях са се гримирали, докато шофират. 3% от анкетираните пък са признали, че вече са предизвиквали катастрофа, именно заради тези си действия.

Повечето от разкрасяващите се зад волана дами са на възраст между 17 и 21 години, като всяко четвърто момиче (27%) в тази група заявява, че му се налага да се гримира, докато шофира. В категорията под 18г. пък всяка десета е предизвиквала инцидент, поради небрежност.

Според проучването, с повишаването на възрастта намалява процентът на гримиращите се водачки в автомобилите. При категорията над 56г. само 6% от жените предприемат подобна процедура, докато управляват превозно средство, а едва 0.5% са предизвиквали ПТП.

Предишни проучвания на различни компании показват, че седем от всеки десет шофьора (включително и мъжете) смятат, че трябва да се приеме закон, който да забранява на жените да се гримират по време на шофиране.

Снимка: flickr.com

Разкрасяването зад волана предизвиква 500 хил. катастрофи годишно във Великобритания
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg