Автор: admin
Публикувано на: 26.07.2010 14:03:50

Рейтинг:

Подробно
Още преди месец, при разкриването на обновения CL-Class, от Mercedes разпространиха няколко снимки на модификациите CL 63 AMG и CL 65 AMG, но чак сега ни запознават подробно с тях.

Съвсем в реда на нещата, двата автомобила са получили променени брони, радиаторна решетка и светлини, но освен това отпред вече присъстват задължителните от 2012г. дневни LED светлини, а отзад се забелязват новите накрайници на изпускателната система.

Единствената видима промяна в интериора на CL 63 AMG и CL 65 AMG Facelift е новият волан, но от Mercedes съобщават, че за неговото оформление са използвани още по-качествени материали и вече се предлагат повече възможности за цветови комбинации.

Но да си дойдем на думата. Обновеният Mercedes CL 63 AMG е оборудван с новия 5.5-литров V8 турбоагрегат, който в сравнение със своя 6.2-литров предшественик е доста по-компактен и по-лек, но в същото време предлага малко по-голяма производителност, по-икономичен е с 27% и по-екологичен с 30%.

До натискането на педала на газта, под предния капак на автомобила кротко си стоят 536к.с., който като влязат в действие позволяват на CL 63 AMG да ускорява от 0-100км/ч. за 4.4сек. Двигателят е комбиниран със седемстепенна автоматична трансмисия AMG Speedshift, а максималният му въртящ момент достига 800Нм., налични в диапазона 2 000-4 500об/мин.

Ако тези технически и динамични показатели не са ви достатъчни, от Mercedes предлагат така наречения AMG Performance package, с който мощността на агрегата нараства до 563к.с., а максималният му въртящ момент до 900Нм. Резултатът е ускорение от 0-100км/ч. за 4.3сек., като освен това, електронният ограничител за максимална скорост  се премества от 250 на 299км/ч.

Mercedes CL 65 AMG Facelift разчита на стария 6.0-литров V12 двигател, но на неговата последна версия, при която мощността е увеличена от 612 на 621к.с. Той е комбиниран с петстепенна автоматична AMG Speedshift трансмисия, а според изнесените данни, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.2сек., докато максималната му скорост е ограничена на 299км/ч.

Горещите версии на CL-Class вече разполагат и с множество нови технологии в стандартното си оборудване. Сред тях са системата Direct-Steer, стабилизираща купето при наличие на вятър, преразпределяйки съотношението на теглото, както и системата Torque Vectoring Brake. Последната е изключително полезна, ако изпускате завой, тъй като активира спирачките само на тези колела, на които е необходимо, предотвратявайки излизане от пътното платно.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg