Автор: admin
Публикувано на: 10.09.2009 10:10:57

Рейтинг:

Първи

От Mercedes разпространиха първи официални снимки на SLS AMG Gullwing, разкриващи изцяло красотата на автомобила. Моделът се явява идеологичен наследник на легендарния 300SL Gullwing от 50-те години на миналия век, като немците прибегнаха до неговата разработка, след като решиха да не правят ново поколение на SLR съвместно с McLaren.

SLS AMG Gullwing няма нищо общо с нито един от настоящите модели на компанията. Той разполага с отварящи се нагоре врати, нетрадиционни за Mercedes предни светлини и огромна радиаторна решетка, придаващи на автомобила един наистина уникален вид.

Двигателят на модела е 6.2-литров V8, чиято мощност е 571к.с. при 6 700об/мин., а максималният му въртящ момент достига 650Нм. при 4 750об/мин. Скоростната кутия е роботизирана седемстепенна, с двоен съединител, предаваща задвижването към задните колела.

Комбинацията между агрегата, трансмисията и изключително ниското тегло от 1 620кг., постигнато благодарение на изцяло алуминиевата каросерия, позволяват на Mercedes SLS AMG Gullwing да ускорява от 0-100км/ч. за 3.8сек. и да развива 315км/ч., като в същото време средният разход на гориво е около 13л/100км. пробег.

Повече подробности за Mercedes SLS AMG Gullwing ще бъдат оповестени преди официалния дебют на автомобила на изложението във Франкфурт


Галерия Mercedes SLS AMG Gullwing
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg