Автор: admin
Публикувано на: 28.04.2009 12:05:00

Рейтинг:

Създадоха

Инженерът Артуро Алонсо, станал популярен с концепцията Bentley S3 E, която разработи заедно с екипа на Bentley Boys преди година, представи новия си проект, наречен Panamericana.

Автомобилът представлява реплика на легендарния Mercedes 300SL Gullwing, като за разработката му Алонсо си партнира с фирмата Gullwing America. Неговата форма е почти същата като тази на оригиналния модел, но новото возило е оборудвано с най-добрите съвременни материали и технологии.

Каросерията на Mercedes 300SL Gullwing Panamericana е изработена от алуминий и фибростъкло, а шасито му от специална стомана с много висока якост. Репликата е с независимо регулируемо окачване, дискови спирачки и 17-инчови джанти. Предвидено е първоначално автомобилът да се предлага с 5.5-литров V8 двигател, с мощност 370к.с., а в последствие да бъде въведен и V6 агрегат, генериращ 320к.с.

Оригиналният 300SL Gullwing е сред легендарните автомобили на Mercedes-Benz. Неговият двигател е 3.0-литров редови, с мощност 212к.с. при 5 800об/мин. и максимален въртящ момент 274Нм. при 4 600об/мин. Моделът е първият в света, в който е приложена система за директно впръскване на горивото.

Напомняме ви, че през следващата година Mercedes ще пусне на пазара модела SLS Gullwing, чийто прототип немската компания показа официално преди месец. Според предварителната информация, автомобилът ще развива максимална скорост от 315км/ч. и ще ускорява от 0-100км/ч. за 3.8сек. 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg