Автор: admin
Публикувано на: 11.10.2009 21:37:31

Рейтинг:

PSA
PSA представя напредъка на своя проект „зелени материали“, който има за цел да намали вредното влияние на автомобилите върху околната среда през целия период на експлоатацията им.

Става дума за амбициозен план за еко-производство, при който 20% от полимерите ще се изработват от екологичночисти съставки от 2011г. Имайте предвид, че един автомобил се състои от 70% метали, които вече се рециклират напълно, 20% пластмаси (полимери), 5% течности и 5% други материали, сред които и стъкло.

Екологичночистите материали включват естествени влакна, като лен и коноп, рециклирани неметали и биоматериали (произлизащи от възобновяеми суровини, а не от петролни продукти). Използването им позволява да се намали количеството на пластмасите, да се олекотят частите, да се намалят емисиите на СО2 по време на производството на пластмаси и да се стимулира рециклирането на пластмасовите компоненти.

Предвид намаляването на природните ресурси на планетата, тяхното оптимизиране е необходимост. Краят на живота на автомобила се подготвя още от създаването му като се улеснява рециклирането на частите. По този начин се ограничава замърсяването на околната среда след излизането от употреба на превозното средство. Минимум 85% от масата може да бъде използвана повторно или рециклирана, а още 10% допуска възстановяване на енергията.

Лансираният през 2008-ма от PSA план за действие се характеризира с това, че касае всички автомобили на групата и трите семейства „зелени“ материали, като всеки нов проект трябва да съдържа все по-голям процент от тях. Екипите работят в тясно сътрудничество с доставчиците, за да селекционират новите материали.

Планът позволява да се динамизира дейността „рециклиране на материалите”. Още на етап проучване, темата за биоматериалите се поставя за обсъждане от научните екипи, които сътрудничат на производството, химическите лаборатории и производителите на автомобилно оборудване. Това партньорство помага да се ускори прилагането на новите материали в производството на автомобили.

PSA стават още по-зелени
PSA стават още по-зелени
Тагове: PSA, Peugeot, Citroen
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg