Автор: admin
Публикувано на: 03.03.2009 00:21:07

Рейтинг:

Opel

От Opel разпространиха официални снимки и информация за новия си хибриден модел Ampera, който е европейската версия на Chevrolet Volt. Автомобилът ще дебютира на изложението в Женева, отварящо врати за посетители в четвъртък (5-ти март).

Въпреки че двата автомобила са почти еднакви, Ampera е получил няколко стайлинг промени, типични за европейските модели на Opel. Интериорът на автомобила също е идентичен с този на Volt, като има разлика само във волана.

Opel Ampera се задвижва от хибридна система, състояща се от електромотор, с мощност 150к.с., комплект литиево-йонни батерии и малък по обем бензинов агрегат, който се използва единствено за презареждане на батериите. Хибридът ускорява от 0-100км/ч. за 9сек. и развива максимална скорост от 161км/ч.

Според Opel, автомобилът може да измине разстояние от 60км. само на електродвигател, а когато се включи и бензиновият агрегат, пробегът се увеличава на 500км. За пълното зареждане на батериите са необходими 2-3 часа, като то може да става във всички стандартни контакти.

Серийното производство на Opel Ampera ще стартира едва в края на 2011 година., като автомобилът ще се появи при дилърите на компанията в началото на 2012-та. 


Галерия Opel Ampera
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg