Автор: pavel
Публикувано на: 27.09.2011 22:01:45

Рейтинг:

Opel

Немската компания Opel разкри информация за най-икономичната модификация на новия си модел Zafira Tourer, чийто пазарен дебют ще се състои съвсем скоро, като тя традиционно носи наименованието ecoFLEX

Opel Zafira Tourer ecoFLEX е оборудван с турбодизелов 2.0-литров CDTI двигател, който е с оптимизиран горивен процес, намалено триене и система за директно впръскване на горивото Сommon rail, а освен това е комбиниран със старт/стоп система.

От немската компания твърдят, че моделът е най-икономичният в своя клас, като средният му разход на гориво в 4.5л/100км. Същевременно мощността от 130к.с и максималният въртящ момент от 300Нм. осигуряват ускорение от 0-100км/ч. за 11.4сек. и достигане на максимална скорост от 193км/ч.

За ниският разход на гориво допринасят също така намаленият с 10мм. клиренс, новата радиаторна решетка, която е с активна аеродинамична щора, гумите с ниско съпротивление и индикаторът за смяна на предавките, намиращ се пред погледа на водача.

Zafira Tourer ecoFLEX може да се похвали и със система за регенериране на енергия от спирачките, която от механична се превръща в електрическа и се съхранява в акумулатора.


Opel Zafira Tourer ecoFLEX
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg