Автор: pavel
Публикувано на: 18.05.2011 13:06:41

Рейтинг:

Opel

Седемместните ванове станаха много популярни в България през последното десетилетие, а причина за това е, че клиентите могат да ползват данъчен кредит, благодарение на което цената на автомобила пада значително.

През есента на тази година на пазара ще бъде въведен още един нов модел от този клас превозни средства. Това е третото поколение на Opel Zafira, което ще направи дебют на изложението във Франкфурт, но от компанията вече разпространиха снимки и подробности за него.

Автомобилът вече ще се нарича Zafira Tourer, като дизайнът му е изцяло в стила на новите модели на марката Opel. Той използва нова платформа, чието междуосие е удължено с 57мм. до 2 760мм.

Вместимостта на багажното отделение е нараснала на 710 литра, като има възможност да достигне 1860 литра, при падане на задните седалки. Освен това са налице вече познатата ни технология за разместване на седалките Flex7 и модулната система на средната конзола FlexConsole, която видяхме за първи път при новата Meriva.

Двигателите, с които ще се предлага Opel Zafira Tourer са три турбодизелови 2.0 CDTI, генериращи съответно 110, 130 и 165к.с., както и два турбобензинови 1.4 ECOTEC, с мощности 120и 140к.с. Трансмисиите пък са шестстепенна механична и шестстепенна автоматична.

Важна подробност е, че всички агрегати ще бъдат комбинирани със старт/стоп система, която намалява разхода на гориво. На по-късен етап е планирано да бъдат пуснати модификации, работещи на метан и втечнен газ.


Галерия Opel Zafira Tourer 2012
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg