Автор: admin
Публикувано на: 01.04.2010 13:16:55

Рейтинг:

Ню
Състезателната GT3 версия на Mercedes SLS AMG, снимки, на която изтекоха в интернет минaлата седмица, беше представена официално пред журналисти в Ню Йорк, ден преди изложението да бъде отворено за посетители.

SLS AMG GT3 е предназначен единствено за частни отбори, като е лицензиран за участие в сериите GT3 на FIA. Продажбите на автомобила ще стартират още тази година, но на пистите ще го видим през 2011-та.

Въпреки че първоначално се смяташе, че при SLS AMG GT3 стандартният V8 двигател е с увеличена мощност до 600к.с., в официалното прессъобщение се посочва, че той не е претърпял никакви промени и отново доставя 571к.с.

Състезателният SLS обаче е с около 300кг. по-лек от серийния модел, което е постигнато чрез използване на много композитни материали при направата му и премахване на всички ненужни елементи от интериора.

Благодарение на ниското си тегло, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 3.7сек., което е с 0.2сек. по-бързо от стандартния модел. Максималната скорост, която развива AMG GT3 е 300км/ч., но от немската компания отбелязват, че има вероятност тя да бъде увеличена.

Mercedes SLS AMG GT3 разполага също с нов бодикит, чийто елементи са с уголемени въздушни отвори, осигуряващи по-добро охлаждане и насочване на въздушния поток, като за второто основна роля играе и огромното задно крило.

Галерия Mercedes SLS AMG GT3
Читателски коментари

Анонимен 2010-04-06 10:06:09 0 отговори

Анонимен

Тоя мерцедес с тая ретро форма въобще не мога да го възприема като спортен автомобил !

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg