Автор: pavel
Публикувано на: 14.08.2011 23:19:19

Рейтинг:

Новости

Освен при Insignia, Opel въвежда множество нововъведения и при модели 2012 на Corsa, Meriva и Astra, за да превърне автомобилите в още по-привлекателни за клиентите.

Новите инфоразвлекателни системи Navi 600 и Navi 900 Europa, които както вече разбрахме, ще се предлагат при Insignia, ще могат да се поръчат и при моделите Meriva и Astra.

Сдобилата се с нова визия, модернизирани ходова част и по-стабилна кормилна уредба Corsa, вече може да се похвали със старт/стоп система при всички модификации, довела до по-нисък разход на гориво. Освен това моделът получава версия 1.2 LPG ecoFLEX, която работи както на бензин, така и на пропан-бутан.

Друг важен акцент при модел 2012 на Opel Corsa е въвеждането на лимитирана версия OPC Nurburgring Edition. Тя е оборудвана с 1.6-литров турбодвигател, с мощност 210к.с. и максимален въртящ момент 280Нм. Припомняме ви, че при стандартната Corsa OPC тези стойности са 192к.с. и 266Нм.

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition разполага със спортно окачване на Bilstein, механичен многодисков самоблокиращ диференциал на предния мост и спирачни механизми Brembo. От компанията твърдят, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6.8сек. и е в състояние да развива 230км/ч.

При Opel Meriva също е налице разширена гама от двигатели със старт/стоп система и технология ecoFLEX. Освен това модификацията 1.3 CDTI е с по-мощен акумулатор, усилен стартер и гуми с ниско съпротивление. Благодарение на това разходът на гориво е намален с 0.8 литра до 4.8л/100км.

Моделът Astra пък, освен старт/стоп система и ecoFLEX технологии, получава и нов турбодизелов двигател 1.7 CDTI. Той се предлага в две версии, като първата е с мощност 110к.с., втората със 130к.с., а максималните им въртящи моменти са съответно 280 и 300Нм.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg