Автор: admin
Публикувано на: 08.06.2009 00:52:38

Рейтинг:

Mitsubishi

Дългоочакваната производствена версия на изцяло електрическия миниавтомобил Mitsubishi i-MiEV беше разкрита. Продажбите на колата ще стартират през 2010г. в Япония, а малко по-късно в Европа и САЩ. Въпреки това, автомобилът ще се предлага на подбрани компании, държавни органи и общински власти още от следващия месец.

Цената на Mitsubishi i MiEV в Страната на изгряващото слънце ще започва от 4 599 000 йени, което се равнява на около 24 000 евро. Това означава, че той ще се продава за сума над два пъти по-висока от тази на Toyota Prius, чиято цена в Япония е 2 050 000 йени.

Продуктовата версия на Mitsubishi i MiEV не се различава значително от последната концепция на модела, която беше показана на изложението в Ню Йорк през април. Дължината на автомобила е 3 395мм., което е приблизително колкото на Fiat 500.

Традиционните двигател с вътрешно горене, скоростна кутия и резервоар, при i-MiEV са заменени с 330-волтова система от литиево-йонни батерии, разположени в пода на автомобила, и електрически двигател с мощност 64к.с. и максимален въртящ момент 180Нм., задвижващ задните колела.

Според Mitsuishbi, времето необходимо за зареждане на батериите в домашен контакт е между 7 и 14 часа, но в момента в цяла Япония се изграждат бързозарядни станции, където то ще става само за 30 минути. Разстоянието, което може да измине автомобилът без презареждане е 160кв. 


Галерия Mitsubishi i MiEV
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi i-MiEV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg