Автор: admin
Публикувано на: 13.01.2009 22:58:08

Рейтинг:

Новата

На Detroit Auto Show се състоя дългоочакваната премиера на третото поколение на Toyota Prius. Автомобилът е станал по-малък, като дължината му е скъсена с 1.5см., а широчината - с 2.5см., което е допринесло коефициентът на челно съпротивление да стане 0.25, вместо 0.26.

Новият Prius се задвижва от хибридната система Hybrid Synergy Drive, която включва 1.8-литров бензинов агрегат с мощност 98к.с., електродвигател, генериращ 36к.с. и ново поколение литиево-йонна батерия с много по-ниско тегло от тази на настоящия модел.

Хибридният автомoбилът е оборудван също със система за регенериране на енергия от спирачките и слънчева батерия на покрива, чиято функция е да захранва климатика.

В резултат на направените подобрения, новият Prius изразходва с 0.4л/100км. по-малко бензин от своя предшественик, а в същото време ускорява от 0-100км/ч. за 9.8сек., което е почти с една секунда по-бързо от настоящия модел.

Продажбите на новата Toyota Prius в САЩ ще стартират преди началото на лятото, а тези в Европа няколко месеца по-късно. Все още не се споменава каква ще е цената на автомобила, но според източници на списание MotorTrend тя ще е около 30 000 щатски долара. 


Галерия Toyota Prius 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg