Автор: admin
Публикувано на: 15.09.2009 22:57:12

Рейтинг:

Mini

Заедно с Mini Coupe Concept, на изложението във Фракфурт направи дебют и откритата версия на модела, която е получила наименованието Roadster Concept. Напомняме ви, че председателят на управителния съвет на BMW Group, Норберт Райтхофер, потвърди в началото на месеца информацията за серийно производство на модификациите.

Mini Roadster Concept се различава от версията купе основно по наличието на мек покрив, който се отваря и затваря ръчно, и задължителните барове зад седалките, който предпазват главите на водача и пътника до него, при евентуално преобръщане на автомобила.

Подобно на Mini Coupe Concept, кабриолетът използва леко модифицирана платформа на Mini Cooper, като габаритите на колата са 3 714мм. дължина, 1 683мм. широчина и 1 356мм. височина, а обемът на товарното отделение е 250л.

Концептуалният Mini Roadster Concept е оборудван с 1.6-литров турбодвигател, който ни е познат от модификациите John Cooper Works на настоящите модели на Mini. Агрегатът е с мощност 211к.с., а максималният му въртящ момент достига 260Нм. в диапазона 1 850-5 600об/мин. 


Галерия MINI Roadster Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg