Автор: admin
Публикувано на: 16.12.2009 12:13:16

Рейтинг:

Mercedes
Силно интригуващ и емоционално зареден, кабриолетът е последното попълнение към успешната моделна линия Mercedes E-Class. Откритият двуврат модел, чиито продажби ще стартират на 11 януари 2010г., разполага с класически текстилен покрив. Гледан от страни, новият модел е привлекателно предложение със своите изчистени пропорции и безупречен силует на кабриолет.
 
Сред най-важните приоритети на дизайнерите е била задачата да създадат автомобил подходящ за цялата година, следвайки мотото "четри сезона, четири индивидуалности". С новия E-Class Cabrio, сезонът на кабриолетите продължава през цялата година.  Докато повечето открити автомобили изчезват от шосетата на западна Европа с настъпването на есента, Mercedes E-Class Cabrio (дължина/ширина/височина: 4698/1786/1402мм.) осигурява удоволствие от шофирането и комфорт независимо дали покривът е отворен или затворен.
 
Новите характеристики включват:
•    AIRCAP® система, която автоматично спира въздушните течения: управлява се лесно с натискането на един бутон, намалява значително турболенцията
•    Подобрена отоплителна система AIRSCARF®
•    Обезшумен мек покрив като стандартно оборудване

Мекият покрив може да се отвори и затвори автоматично за 20 секунди – дори при скорост на движение до 40км/ч. Покривът на кабриолета се прибира в специално отделение. Подвижнa кора отделя сгънатия покрив от багажното отделение, като кората трябва да бъде вдигната, за да се прибере покривът. При вдигнат покрив, кората може да се приплъзне докрая и така капацитетът на багажника нараства с 90 литра до 390 литра.
 
Новият E-Class Cabrio е оборудван с иновативни двигатели: новите дизелови (с директно впръскване) и бензинови модели комбинират ефикасност с изключителна мощност:
•    E 250 CDI BlueEFFICIENCY Cabrio - 204к.с.
•    E 350 CDI BlueEFFICIENCY Cabrio - 231к.с.
•    E 250 CGI BlueEFFICIENCY Cabrio - 204к.с.
•    E 350 CGI BlueEFFICIENCY Cabrio - 292к.с.
•    E 500 Cabrio - 388к.с.
 
През 1989г., Mercedes-Benz за първи път в света въвежда система за отвеждане на въздуха в модела SL, през 2004-та е представена системата AIRSCARF®, която осигурява затопляне в областта на раменете за допълнителен комфорт в откритите автомобили. Сега отново за първи път в света се появява системата AIRCAP®, която автоматично спира въздушните течения и може да бъде активирана с натискането на един бутон. Системата отвежда въздушния поток над автомобила и чувствително намалява турболенцията в купето на новия E-Class Cabrio като запазва топлия въздух вътре. Системата е много по-лесна за употреба от конвенционалните дефлектори: няма сложни съоръжения и двете самостоятелни задни места остават свободни. AIRCAP® е класическа Mercedes иновация: функционална, подобряваща комфорта, елегантна и сигурна.
 
AIRCAP® се състои от два компонента: дефлектор за въздушния поток, интегриран в рамката на предното стъкло и дефлектор, между подглавниците на задните седалки, който спира въздушното течение.

Функциите на двата компонента:
•    Отклоняване и насочване на въздушния поток над автомобила
•    Мрежата отпред увеличава налягането в интериора
•    Преградата между подглавниците на задните места ограничава завихрянето

Освен за подобряване на комфорта с намаляване на въздухообмена, когато е активирана системата AIRCAP® намалява и шума вътре в купето, като по този начин пътниците могат да общуват помежду си с лекота. Системата може да бъде активирана при скорост до 160км/ч. и работи до достигане на максималната скорост на автомобила.
 
Пакетът Cabriolet Comfort включва системата AIRCAP® в комбинация със системата AIRSCARF®. Тази патентована система функционира като невидим шал, който затопля главата и раменете на пътниците. AIRSCARF® е вградена в облегалките на предните седалки и подава топъл въздух през отвори в подглавниците.
 
Благодарение на обезшумения мек покрив, който се предлага като стандарт, дори при затворен покрив E-Class Cabrio има един от най-тихите интериори в сегмента на четириместните премиум кабриолети с текстилен покрив. Мекият покрив е изработен от изключително висококачествен изолационен материал, което гарантира чувствително намаляване на шума в купето в сравнение с използването на конвенционалните текстилни тавани. Външният шум се абсорбира много по-ефикасно, което може да се усети например при преминаване през тунел със скорост от 80км/ч. При по-висока скорост предимствата на обезшумения покрив са още по-осезаеми. В новия E-Class Cabrio можете да проведете напълно нормален телефонен разговор с хендс фри устройство докато се движите със скорост от над 200 км/ч.
 
Естествено мекият покрив е водоустойчив и ветроустойчив. Автомобилът може да бъде пуснат на автомивка без никакво колебание. С дебелина от 23.5мм., текстилният покрив предлага отлична топлинна изолация, което означава, че E-Class Cabrio също е идеален за използване през зимата. 

Галерия Mercedes E-Class Cabrio
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg