Автор: admin
Публикувано на: 10.09.2009 12:07:34

Рейтинг:

McLaren

Когато през 1992г. McLaren пусна суперавтомобила F1, той нямаше равен на пътя, като до 1998г. от модела бяха произведени само 106 екземпляра (включително прототипите). В последствие британските конструктори решиха да си сътрудничат с Mercedes-Benz, от което се роди не по-малко впечатляващият SLR.

Наскоро обаче, двете компании обявиха, че няма да работят съвместно по следващото поколение на SLR и ще ограничат сътрудничеството си. Това доведе до разработването на нови суперавтомобили и от двете марки - McLaren MP4-12C, с който ще ви запознаем в тази статия, и Mercedes SLS.

McLaren MP4-12C е първият в света сериен автомобил, разработен по така наречената технология Carbon MonoCell, използвана при създаването на болидите от Формула1. Благодарение на нея, колата е с изключително лека конструкция, като същевременно предоставя много високо ниво на сигурност.

При конструирането на MP4-12C, дизайнерите и инженерите на McLaren са следвали една единствена цел – постигане на оптимална аеродинамика, като все още не се съобщава какъв е коефициентът на челно съпротивление. Автомобилът е по-къс, по-тесен и по-нисък от конкурентите в своя клас.

Двигателят на новата суперкола на McLaren е 3.8-литров V8, произвеждащ около 600к.с. мощност и 600Нм. максимален въртящ момент (не са оповестени точните данни), като 80% от въртящия момент е наличен още при 2 000об/мин. Скоростната кутия на модела е седемстепенна Graziano, с двоен съединител.

McLaren MP4-12C е оборудван с иновативна технология на окачването, която компенсира наклона на автомобила при завои чрез регулиране на някои от амортисьорите. Британците твърдят, че благодарение на нея автомобилът може да се похвали с возията на луксозен седан.

Продажбите на MP4-12C ще стартират в началото на 2011-та, като годишно от модела ще се произвеждат около 1 000 екземпляра, чиято цена ще е в диапазона 125 000 и 175 000 британски лири.


Галерия McLaren MP4-12C
Тагове: McLaren, McLaren MP4-12C
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg