Автор: vladi
Публикувано на: 15.08.2011 23:13:17

Рейтинг:

Maserati

Италианската компания Maserati оповести грандиозните си планове за близките няколко години, според които нейното производство на автомобили трябва да се увеличи почти осемкратно.

Maserati възнамерява да пусне три изцяло нови модела, чиито концепции ще бъдат показани на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт. Заедно с тях от сегашните 5 500 нови автомобила годишно, компанията трябва да достигне до около 40 000.

Италианците планират въвеждане на първият в историята на марката всъдеход, който ще споделя обща платформа с Jeep Grand Cherokee, като от него е предвидено да се сглобяват между 10 000 и 15 000 екземпляра годишно.

След всъдехода ще бъдат пуснати два нови седана, които ще заменят в продуктовата гама модела Quattroporte. Единият ще се появи на пазара още догодина, като той ще се конкурира с Audi A6, BMW 5-Series и Mercedes E-Class, а цената му ще започва от 55 000 евро.

По-интересен обаче ще е големият седан, който ще се изправи в директна битка срещу немските икони Audi A8, BMW 7-Series и Mercedes S-Class. Той ще е оборудван с двигател на Ferrari, генериращ около 500к.с., който ще е комбиниран с осемстепенна роботизирана трансмисия, предаваща задвижването към четирите колела.


Тагове: Maserati
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg