Автор: pavel
Публикувано на: 10.02.2011 21:38:04

Рейтинг:

Hyundai

Вероятно много хора очакват с нетърпение пазарния дебют на изяло новия модел на Hyundai, който се нарича Veloster и представлява смесица между купе и хечбек, тъй като той има забележителен дизайн.

Междувременно обаче, от Hyundai решиха да ни запознаят с негова състезателна версия, която ще се впусне още тази година в рали-крос сериите от шампионата на САЩ, които ще се проведат от март до октомври.

Автомобилът е претърпял значителни промени във всяко едно отношение, в сравнение със серийния модел, като най-любопитното при него е наличието на 2.0-литров двигател с турбокомпресор, доставящ мощност от 500к.с. и максимален въртящ момент 816Нм.

Агрегатът е комбиниран с шестстепенна секвенционална скоростна кутия X-Trac, а окачването на автомобила е претърпяло сериозни подобрения, за да се справя безпроблемно с множеството скокове, които трябва да извършва по рали-крос трасетата. Освен това, е добавено задно крило, подобряващо притискането, и допълнителни въздушни отвори за охлаждане на двигателя и спирачките.

Състезателният Hyundai Veloster е подготвен от компанията Rhys Millen Racing (RMR), която е собственост на легендата в този спорт Рис Милън. Неговият екип е намалил значително теглото на автомобила, чрез замяна на част от стоманените панели с аналози, изработени от въглеродни влакна и кевлар, които са със 75% по-леки.

От интериора на Hyundai Veloster RMR са премахнати излишните елементи, но той е оборудван със задължителните за състезателните коли предпазна клетка и противопожарна инсталация. Автомобилът ще направи дебют на изложението в Чикаго, което отваря врати днес, а зад неговия волан през сезона ще седят рали-шампионът Маркус Дод и световният рекордьор по фрийстайл мотоциклетизъм Роби Мадисън, като е възможно и включването на трета кола.


Галерия Hyundai Veloster RMR
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg