Автор: pavel
Публикувано на: 11.01.2011 22:53:19

Рейтинг:

Детройт

Освен новото поколение на BMW 6-Series Cabrio, немската компания представи в Детройт и горещото 1-Series M Coupe, за което бяха разпространени всички подробности още преди месец.

Моделът, който успя да завърти обиколка на северната дъга на пистата Нюрбургринг за 8 мин. и 12 сек., подобрявайки постижения на автомобили като M5 (E60), Aplina B3 Biturbo и M3 (E46), е оборудван с 3.0-литров битурбо двигател, с мощност 340к.с. и максимален въртящ момент 450Нм., наличен в диапазона 1 500 - 4 500об/мин.

Малкият звяр обаче разполага и с така наречената overboost функция, която се активира при натиснат до край педал на газта. При това положение, максималният въртящ момент достига 500Нм., като автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.9сек., а максималната му скорост е ограничена на 250км/ч.

Агрегатът е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия и заключващ се заден диференциал. В сравнение със стандартната 1-Series, M-версията се отличава и по наличието на модифицирано окачване, допълнителни задни щанги и намален с 20мм. пътен просвет.

Продажбите на BMW 1-Series M Coupe ще стартират през тази пролет, като автомобилът ще е наличен в цветовете Alpine White, Black Sapphire Metallic и ексклузивния Valencia Orange Metallic, който не се предлага за нито един друг модел.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg