Автор: admin
Публикувано на: 10.12.2010 13:40:59

Рейтинг:

BMW

От BMW разкриха напълно най-мощната модификация на 1-Series, като разпространиха множество снимки и подробни данни за автомобила, който ще се появи на пазара през пролетта на 2011 година.

Баварците са избрали интересен начин да презентират модела, като на някои от снимките присъства култовото M3 E30 от 1988г. Дългото име 1-Series M Coupe се дължи на факта, че не могат да се използват инициалите M1, които както знаем са заети от легендарния спортен автомобил от края на 70-те и началото на 80-те години.

Габаритите на BMW 1-Series M Coupe са 4 380мм. дължина, 1 803мм. широчина и 1 420мм. височина, което ще рече, че са нараснали във всички посоки, вземайки предвид тези на стандартния модел. Теглото обаче е намалено с 35кг. до 1 495кг., в сравнение с това на модификацията 135i, използваща сходен двигател.

Самият агрегат е шестцилиндровият, 3.0-литров, с който е оборудвано и BMW Z4 35iS, като той доставя мощност от 340к.с. Максималният му въртящ момент пък достига 450Нм., като е наличен в диапазона 1 500 - 4 500об/мин. Двигателят позволява на 1-Series M Coupe да ускорява от 0-100км/ч. за 4.9сек.
 
Автомобилът е получил аеродинамичен бодикит, който се състои от нови брони, прагове, капаци на страничните огледала и разширени арки на калниците, изпускателна система с два двойни накрайника и 19-инчови джанти, познати ни от M3 GTS.

Когато видите интериора на 1-Series M Coupe, веднага разбирате, че автомобилът е представител на M-моделите, тъй като разполага с характерните за тях волан, скоростен лост, инструментален панел и седалки.

BMW 1-Series M Coupe се отличава от стандартния модел и по модифицираното си окачване, чийто компоненти са предимно алуминиеви, както и по наличието на мощна спирачна система с 360мм. перфорирани дискове отпред и 350мм. отзад. Също така, са налице системата за хидравлично усилване на волана Servotronic и M Drive бутон, променящ чувствителността на педала за газта.

Цветовете, в които ще е налична горещата единица са познатите ни бял (Alpine White) и черен (Black Sapphire Metallic), но към тях се е присъединил и ексклузивният червено-оранжев (Valencia Orange Metallic), който не се предлага за нито един друг модел.


Галерия BMW 1-Series M Coupe
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg