Автор: admin
Публикувано на: 09.11.2010 11:09:52

Рейтинг:

Daimler
Пред колекционерите на ретро коли се открива невероятната възможност да се сдобият с уникален автомобил, който е бил собственост на британския премиер Уинстън Чърчил.

От Daimler DB18 Drophead Coupe модел 1939г. са били произведени само 8 бройки, въпреки че първоначално е било планирано те да са 23, но заради Втората световна война се наложило производството му да бъде преустановено.

Автомобилът на Чърчил се смята за абсолютно уникален, тъй като останалите седем екземпляра са били унищожени при бомбардировки, разглобени на части или потънали в неизвестност.

Търгът за колата на британския премиер ще се състои на 4-ти декември, като той ще се проведе в музея Brooklands. Предварителните оценки за стойността на автомобила са между £200 000 и £250 000, но е възможно цената да достигне доста повече.

Daimler DB18 Drophead Coupe е оборудван с 2.5-литров, шестцилиндров, редови двигател, доставящ мощност от 70к.с. Комбинацията между него и четиристепенната механична трансмисия гарантират ускорение от 0-100км/ч. за 17.9сек. и развиване на максимална скорост от 122км/ч.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg