Автор: admin
Публикувано на: 23.11.2009 23:57:41

Рейтинг:

BMW
BMW Group показва за първи път новата бизнес лимузина 5-Series. Шестото поколение на успешния модел, с над 5.5 млн. продажби в цял свят, впечатлява с модерната естетика на своя дизайн и типичните за BMW динамика и удоволствие от шофирането. С ненадмината ефективност и иновативни функции за безопасност и комфорт новото BMW 5-Series налага още по-високи стандарти в горния сегмент на средния клас.

Перфектно балансираните пропорции подчертават изтънчената естетика и динамичната визия на новата лимузина BMW 5-Series. В типичния стил на марката тя се отличава с дълъг и релефен преден капак, къси надвеси и подобна на купе линия на покрива, както и с най-дългото междуосие в своя сегмент.

Харизматичното изражение на изправената предна решетка и бъбрековидната на радиатора, която от определени гледни точки изглежда леко наклонена напред, изисканата елегантност на мускулестата и спортна задница взаимно се допълват в типичния за BMW дизайнерски стил и дооформят забележителната външност на автомобила.

В интериора модерни функции и висококачествени материали осигуряват благородна и хармонична атмосфера. Ясно структурираният ориентиран към водача кокпит с технология Black Panel, системата за управление iDrive и интуитивното боравене с  различните функции и уреди, увеличават удоволствието при шофиране. Включен в серийното оборудване мултифункционален волан, две многофункционнални лостчета на кормилната колона, както и разделянето на свързаните с управлението и с комфорта функции допълнително подсилват усещането за превъзходство при шофиране. Важна опция за взискателните клиенти е оптимизираният Head-Up Display, който предлага повече информация, по-висока резолюция и размер на изображението.

Поведението на новата лимузина BMW 5-Series на пътя се отличава с още по-висока динамика и превъзходен комфорт. Нейната пъргавина се ориентира по стандартите, поставени от 3-Series, а удобството и усещането за лукс може да се сравняват с това на флагманът 7-Series.

Комбинацията от предно окачване с двойни напречни носачи и Integral-V задна ос позволява постигането на уникална динамика и комфорт. Монтираното за пръв път в BMW 5-Series електромеханично кормилно управление Electric Power Steering (EPS) включително серийната функция Servotronic води до още по-голямо увеличение на ефективността.

Системата Dynamic Drive Control дава възможност за индивидуални настройки на характеристиките на окачването. Новото BMW 5-Series се предлага с функция Adaptive drive, която включва Динамичен контрол на амортисьорите и Интегралното активно кормилно управление. Опционалното интегрално активно кормилно управление допълва завиването на предните колела с контролирано в зависимост от ситуацията на пътя завиване на задната ос на ъгъл на отклонение на колелата до 2,5 градуса.

При представянето на пазара новото BMW 5-Series ще се предлага с един осемцилиндров и три шестцилиндрови бензинови двигателя, както и с два шестцилиндрови дизелови агрегата. Топмоделът е BMW 550i, който се задвижва от V8-двигател с BMW TwinPower Turbo и High Precision Injection (407к.с.). Освен това бизнес лимузината ще се предлага и с първия в света редови шестцилиндров двигател с TwinPower Turbo, High Precision Injection и VALVETRONIC (306к.с.) при BMW 535i, два редови шестцилиндрови агрегата с High Precision Injection, работещи с бедни горивни смеси, при BMW 528i (258к.с.) и при BMW 523i (204к.с.). Редовите шестцилиндрови дизелови двигатели от най-ново поколение с алуминиев цилиндров блок и директно впръскване Common-Rail с мощност 245к.с. при BMW 530d и 204к.с. при BMW 525d.

В най-скоро време палитрата от модели ще бъде допълнена и от BMW 520d, чийто модернизиран четирицилиндров дизелов двигател развива мощност 184к.с. BMW 520d серийно ще се оборудва със системата Start-Stop. Със средния си разход на гориво от 5.0л/100км. при тестовия цикъл по нормите на EU и емисии на CO2 от 132гр/км. той може да служи за пример в своя сегмент.

Благодарение на серийната технология BMW EfficientDynamics лимузината на BMW 5-Series отново поема водещата позиция в своя сегмент по отношение на ефективността. Всички двигатели отговарят на нормите за вредни емисии EU5, а с предлаганата като опция технология BMW BluePerformance новото BMW 530d отговаря дори на нормите EU6.

Всички двигатели на новото BMW 5-Series се предлагат с осемстепенна автоматична скоростна кутия, като част от допълнителното оборудване (включена в стандартното оборудване при BMW 550i). По желание автомобилът може да се поръча и със спортна автоматична трансмисия с лостчета за превключване на предавките на волана. Благодарение на иновативната конфигурация от зъбни предавки, уникалното ниво на ефективност и оптимизираното тегло осемстепенната автоматична трансмисия комбинира комфорт, динамика и ефективност на най-високо ниво.

С цел осигуряване на още по-голяма пъргавина и сигурност новата лимузина на BMW 5-Series може да се похвали с особено устойчива на усукване каросерията. Целенасочената употреба на високоякостни и свръх-високоякостни стомани е позволило устойчивостта на каросерията към усукване да бъде повишена с около 55% в сравнение с предишния модел, като в същото време теглото на автомобила е оптимизирано. Интелигентната, олекотена конструкция е осъществена чрез използването на алуминий не само при детайлите на окачването, но и при предния капак, предните странични панели и вратите.

За пръв път новата лимузина BMW 5-Series предлага системите за асистиране на водача Parking Assistent, предупреждение при опасност от инцидент със задействане на спирачките в комбинация с активния автопилот и функция Stop & Go, Surround View и Speed Limit Device. Освен тях се предлагат предупреждение при напускане и при смяна на платното на движение, информация за ограниченията на скоростта, асистент за дълги светлини, BMW Night Vision с възможност за разпознаване на пешеходци, Park Distance Control и камера за задно виждане. Освен всичко това, в редица европейски държави BMW ConnectedDrive включва и услуги като BMW Online, BMW Assist, BMW TeleServices, както и достъп до интернет от автомобила.

Шестото поколение BMW 5-Series Седан поставя началото на следващ етап от успешната история на бизнес лимузината на BMW. Новият модел е създаден въз основа на новата съвременна архитектура на автомобилите, разработена от BMW Group за флагманът BMW 7-Series. Двата автомобила се произвеждат във фабриката на BMW в Динголфинг, при интензивно влагане на общи компоненти и спазване на най-високи стандарти за качество и ефективност.

Галерия BMW 5-Series 2010
Тагове: BMW, BMW 5-Series
Читателски коментари

Анонимен 2009-12-10 17:38:19 0 отговори

Анонимен

strahotni avtomobili

Анонимен 2009-11-29 12:51:05 0 отговори

Анонимен

Браво на БМВ. Определено напредват с моделите си, за разлика от някои други компании.

Анонимен 2009-11-29 12:50:18 0 отговори

Анонимен

super

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg