Автор: admin
Публикувано на: 14.01.2010 00:43:25

Рейтинг:

Audi

От Audi потвърдиха, че новата концепция e-Tron, изложена в момента в Детройт, ще има серийна версия, която най-вероятно ще се нарича R4, като освен това автомобилът ще се използва за основа на бъдещи модели на VW Group.

Стана ясно също, че "електрическите" планове на Audi не се ограничават само до спортните автомобили на марката. Обозначението e-Tron ще се използва за концептуални разработки, базирани и на други модели, сред които със сигурност ще са A1 и A8.

Очаква се производственото R4 да се появи на пазара през 2012г. и още отначало да има електрическа модификация. Освен нея, моделът ще се предлага също с турбоагрегати, с работни обеми 2.0 и 2.5 литра.

e-Tron Detroit е с по-големи габарити от тези на TT и по-малки от на R8, но се предполага, че цената на серийната версия ще е по-ниска от тази на TT, като се спекулира за около 30 000 евро. Стана ясно също, че серийният модел ще е с метални панели на тялото, а не с карбонови, каквито са при концепцията.

Немският автомобилен концерн VW Group определено разработва нова малка модулна платформа, която освен за производствената версия на e-Tron Detroit, да се използва за серийния BlueSport, а вероятно и за следващите поколения на Porsche Boxster и Cayman.


Галерия Audi e-Tron Detroit
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg