Автор: admin
Публикувано на: 24.04.2009 01:06:48

Рейтинг:

Юбилеен

За да отбележи 100-годишнината на търговската си марка и познатата емблема с три лъча, Mercedes-Benz пуска юбилеен CL500, който ще се предлага също при модификацията  CL500 4MATIC и ще е със 17 850 евро по-скъп от стандартните версии.

Автомобилът е с уникален цвят на купето designo Metallic Graphit, създаден специално за него, 20-инчови джанти AMG и седалки, облечени във фина кожа, отново на designo. Юбилейното возило е получило също спортно окачване и новият AMG пакет за модела, който беше представен наскоро.

Що се отнася до 5.5-литровия двигател той не е претърпял никакви промени. Неговата мощност си е останала 388к.с., а максималният въртящ момент - 530Нм. Агрегатът е комбиниран със седемстепенна автоматична трансмисия 7G-TRONIC, а ускорението от 0-100км/ч. става за 5.4сек.

На 24-ти юни 1909г. Daimler патентова емблемата с трите лъча, превърнала се в символ на компанията, а няколко месеца по-късно фирмата Benz & Cie запазва търговската марка Benz и обградената с лавров венец емблема. 26 юни 1926 г. пък е датата, на която  двете компании се сливат, като в тяхна чест на средната конзола на юбилейния автомобил са монтирани първите им емблеми. 


Тагове: Mercedes, Mercedes CL-Class
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg