Автор: admin
Публикувано на: 29.07.2010 12:38:05

Рейтинг:

Ясна
General Motors обяви, че избрани дилъри на Chevrolet в САЩ са започнали да приемат заявки за покупка на Chevrolet Volt 2011, първият електрически автомобил с удължен пробег. След представянето на модела в Щатите, Volt ще се предлага и на световните пазари, първите от които ще са тези на Европа и Китай през 2011.

В САЩ, Volt ще се продава на цена от 41 000 долара, но след приспадането на федералните данъчни облекчения, стойността на автомобила ще спадне до 33 500 долара

Убеден в цялостната стойност и значимост на Volt, Chevrolet ще предлага модела с лизингова програма в САЩ, която включва месечно плащане по-ниско от $350 при 36 месечна схема. Доставките за клиенти са планирани да започнат за американските щати Калифорния, Ню Йорк, Мичиган, Кънектикът, Тексас, Ню Джърси, а за района на столицата Вашингтон - по-късно тази година, като производството ще бъде ограничено.

Chevrolet Volt е единственият електрически автомобил на пазара, който може да функционира при всякакви климатични условия, без притеснение, че ще изостави пътниците си заради изразходване на електрическия заряд на батерията. Той може да измине над 500 км. с един резервоар гориво и се задвижва с помощта на електричество през цялото време. В рамките на първите 60 км. Volt се задвижва с помощта на електричеството съхранено в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет 16 кВтч, без да отделя никакви емисии. Когато електричеството в батерията спадне под определено равнище се активира двигателят с вътрешно горене, който задвижва генератор, осигуряващ пробег от 450 км. при пълен резервоар с гориво.

В зависимост от вида на данъчната политика, клиентите на Volt в САЩ могат да се възползват от 0 до 7 500 долара данъчни облекчения, както и от различни щатски и местни отстъпки, в зависимост от местните условия. Купувачите в някои от щатите са облагодетелствани от допълнителното удобство за движение по така наречените High-Occupancy Vehicle (HOV) ленти за движение, даващи право на движение само за автомобили с няколко пътници и екологични модели, като например хибриди.   

Chevrolet Volt е оборудван със стандартна 120-волтова букса за зареждане, която дава възможност на притежателите му да използват за целта стандартната електрическа мрежа. Първите 4 400 клиента на Volt ще получат безплатно и 240 волтова зарядна станция с включено безплатно инсталиране. Това е част от разработената от Американското министерство на енергетиката програма за инсталиране на приблизително 15 000 240-волтови зарядни станции в Щатите.

Клиентите на Volt имат привилегията да разполагат с най-модерните съвременни технологии. Chevrolet Volt модел 2011 ще бъде оборудван със системи за комуникация и развлечение от най-високо ниво. Те включват навигационна система със стандартен седеминчов тъчскрийн екран и енергийно ефективна премиум аудио система Bose. 

Volt е първият модел на GM в САЩ, който предлага петгодишно ползване на услугите на OnStar Directions and Connections, включващо стандартно система за изпращане на автоматичен сигнал при катастрофа до централата, сигнал за откраднат автомобил и навигационна система. Volt ще разширява функциите си с предлаганите от OnStar модерни технологии за безопасност и сигурност с въвеждането на мобилните приложения на OnStar, които свърват автомобила със смартфона на собственика.  

Притежателите на  Volt в САЩ ще получат най-пълната и продължителна по рода си гаранция за акумулаторите и автомобила, предлагана за електрически автомобил. Литиево-йонната батерия с капацитет от 16 кВтч е с гаранция от 100 000 мили (160 000 км.) и може да бъде прехвърлена без допълнителни формалности и такси и върху евентуални нови собственици на автомобила през този период.

Volt се предлага с множество стандартни системи и приспособления, осигуряващи безопасността на пътниците. Тези системи включват осем въздушни възглавници (двустепенни предни, странични, за коленете, въздушни завеси), както и електронната стабилизираща система StabiliTrak, с контрол на сцеплението. 80% от конструкцията на Volt е изработена от високоякостна стомана, с което се гарантира безопасността на пътниците.

Chevrolet осигурява и непрекъсната, 24-часова помощ чрез връзка по телефона или чрез интернет. Различните дилъри ще осигурят и специализирани услуги и експерти.

Галерия Chevrolet Volt
Тагове: GM, Chevrolet, Chevrolet Volt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg