Автор: pavel
Публикувано на: 13.04.2011 10:44:22

Рейтинг:

Volvo

От Volvo решиха да ни запознаят с актуализираните версии на моделите си S80, V70 и XC70, които освен с козметични промени, могат да се похвалят с по-голямо стандартно оборудване и по-ефективен дизелов двигател.

Отвън и трите модела са с нови светлини, а мигачите в страничните огледала вече са LED, но по броните не се наблюдават изменения. Автомобилите са получили също нови джанти и вече могат да бъдат поръчани с няколко нови цвята.

Относно оборудването на трите модела, в него са включени мултимедийната система Sensus и технологията City Safety, способна да предотврати сблъсък с друго превозно средство, при движение с ниска скорост. Като опция се предлага и система за разпознаване на пешеходци.
 
Познатият ни дизелов, 2.4-литров двигател, с който и до момента се предлагаха S80, V70 и XC70, е получил нови разпределителни валове и редица други модификации, довели до увеличение на неговата мощност от 205 на 215к.с. и до нарастване на максималния му въртящ момент от 420 на 440Нм.

Въпреки нарасналата производителност на агрегата, автомобилите, оборудвани с него, могат да се похвалят с по-ниска консумация на гориво, като само ще споменем, че модификацията S80 с механична трансмисия и старт/стоп система вече дава среден разход от 4.9л/100км.


Тагове: Volvo, Volvo S80, Volvo V70, Volvo XC70
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg