Автор: vladi
Публикувано на: 28.06.2011 11:36:13

Рейтинг:

Volkswagen

Немският инженерен гений беше демонстриран за пореден път от компанията Volkswagen. Тя представи иновативна технология, която може да управлява временно автомобил на автопилот.

Системата е наречена TAP (Temporary Auto Pilot) и е част от проекта HAVEit, което е съкратено от Highly Automated Vehicles for Intelligent Transport, а в превод на български означава „Високо автоматизирани автомобили за интелигентен транспорт”.

Иновативната технология позволява на превозното средство да се движи самостоятелно по магистрала при скорост до 130км/ч., като тя е доста сложна и се състои от лазерни скенери, радар, камери и ултразвукови датчици.

Системата TAP следи на какво разстояние се намират превозните средства в близост до автомобила, наближаването на завои, пътните знаци и маркировката, като сама преценява кога да намали или увеличи скоростта, като при необходимост дори спира колата.
 
В проекта HAVEit участват и други популярни компании от автомобилния сектор, като Volvo, Continental, Haldex и Brake Products AB. Освен това той е подпомогнат от Аеро-космическия център на Германия, като до момента в него са инвестирани около 28 млн. евро.


Галерия Volkswagen (logo)
Volkswagen създаде автопилот за автомобили
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg