Автор: admin
Публикувано на: 18.07.2010 22:59:55

Рейтинг:

Volkswagen
Според винаги добре информираното издание Autocar, Volkswagen възнамерява отново да използва името Lupo, под което се продаваше компактен автомобил до 2005г. То ще бъде дадено на серийната версия на концепцията Up!.

Въпреки че първоначално се смяташе, че автомобилът ще запази задвижването към задните колела, каквото беше при прототипа Up!, след проведени тестове е взето решение моделът да бъде с предно предаване.

По предварителна информация, новият Volkswagen Lupo ще е с габарити 3 445мм. дължина, 1 628мм. широчина и 1 495мм. височина. Това ще рече, че ще е с 525мм. по-къс, 54мм. по-тесен и 33мм. по-нисък от тривратото Polo.

Lupo ще се предлага първоначално само на европейския пазар, като продажбите му ще стартират през лятото на следващата година. Автомобилът ще е наличен с 1.0-литров, трицилиндров, бензинов двигател с мощност 65к.с. и с 1.2-литров, четирицилиндров дизелов агрегат, генериращ 75к.с.

Петвратото Lupo пък ще бъде лансирано през пролетта на 2012г., като с него ще бъде въведен и нов 1.0-литров турбо двигател, с мощност 85к.с. Моделът със сигурност ще има и изцяло електрическа модификация, но все още не е известно кога ще се появи тя.

Галерия Volkswagen Up! Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg