Автор: admin
Публикувано на: 17.09.2009 11:12:35

Рейтинг:

Volkswagen

Volkswagen разкри новата концепция L1 на изложението във Франкфурт. Идеята на компанията е да се създаде на нейна база сериен модел, чийто разход на гориво да не надвишава 1 литър на 100км. пробег.

За момента немците могат да се похвалят, че са постигнали разход от 1.38л. на 100км., като автомобилът използва хибридна задвижваща система, състояща се от двуцилиндров 800-кубиков дизелов двигател и електромотор, генериращ 14к.с. мощ.

Агрегатът с вътрешно горене е комбиниран със седемстепенна DSG трансмисия и може да работи в режими Eco и Sport, като при първия мощността му е ограничена до 27к.с. при 4 000об/мин., а при втория са на разположение всички 39к.с. и максималният въртящ момент достига 100Нм. Volkswagen L1 е оборудван и със старт/стоп система.

Електрическият двигател е позициониран между дизеловия и роботизираната трансмисия, като той се захранва от литиево-йонни батерии, разположени в предната част на двуместното превозно средство. Автомобилът може да се движи и само на електромотор, като при натискане на газта докрай, той доставя допълнителни 40Нм. към въртящия момент.

Поради факта, че всяка възможна част на Volkswagen L1 е изработена от карбон, теглото на превозното средство е 380кг., а коефициентът на челно съпротивление - едва 0.195. Именно тези са основните причини автомобилът да изразходва 1.38л/100км. и да отделя само 36гр/км. CO2 емисии, и в същото време да развива максимална скорост от 160км/ч. и да ускорява от 0-100км/ч. за 14.3сек.

Volkswagen определено имат да поработят още върху намаляването на разхода на автомобила до 1л. на 100км. пробег, но до 2013-та година, когато е планирано да се появи серийният модел, има доста време и вероятно целта ще бъде изпълнена. 


Галерия Volkswagen L1 Concept
Volkswagen показа суперикономичната концепция L1
Volkswagen показа суперикономичната концепция L1
Volkswagen показа суперикономичната концепция L1
Volkswagen показа суперикономичната концепция L1
Volkswagen показа суперикономичната концепция L1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg