Автор: vladi
Публикувано на: 07.03.2011 11:11:04

Рейтинг:

Volkswagen

Провеждащото се в момента автомобилно изложение в Женева стана арена за дебюта на две много интересни концептуални разработки с марка Volkswagen. Те са наречени Tex и Go!, а техни автори са дизайнерите от ателието Italdesign Giugiaro, което наскоро стана собственост на немския концерн.

Volkswagen Tex представлява хибриден хечбек, оборудван с 1.4-литров, турбо двигател и електромотор с мощност 114к.с. Когато работят в тандем, максималният въртящ момент на двата агрегат достига 400Нм.

Задвижването се предава към предните колела, чрез седемстепенна скоростна кутия Direct Shift, а от Volkswagen твърдят, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за малко над 6 секунди, развива максимална скорост от 220км/ч. И може да изминава цели 35км. само на електричество.

Volkswagen Go! пък е компактен MPV модел, който въпреки малките си габарити предлага голямо вътрешно пространство. Неговата дължина е само 3 990мм., но същевременно междуосието му е 2 700м., точно колкото на Passat например.

За момента не се разкрива информация за задвижващата система на концепцията, като се споменава само, че тя е с технология Blue-e-motion, която позволява изминаването на цели 240км. в електрически режим.

За момента Volkswagen оставят отворени проектите си Tex и Go!, но според разпространената информация, техни серийни версии можем да очакваме едва през 2018г.


Галерия Volkswagen Tex и Go!
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg