Автор: admin
Публикувано на: 16.06.2010 13:00:41

Рейтинг:

Volkswagen
На специална церемония в Таймс Скуеър в Ню Йорк, немският концерн Volkswagen официално вдигна завесата от новото поколение на модела Jetta, чиято цена в САЩ ще е по-ниска от тази на неговия предшественик, а именно 15 995 долара.

Автомобилът е нараснал на габарити, като дължината му е 4.64м, широчината 1.78м., а височината 1.45м. Междуосието също е увеличено със 7см. и вече е 2 650мм. Тези неща са изиграли ключова роля за по-голямото вътрешно пространство, което при задните пътници е с цели 7.5% повече.

От Volkswagen твърдят, че за разлика от своите предшественици, новата Jetta не споделя общи компоненти с модела Golf, но някак си не мога да се съглася с това, тъй като забелязах доста такива в интериора. В задната си част пък автомобилът силно напомня на Audi A4, но като цяло определено се отличава от останалите модели на марката.

Самият факт, че новата Jetta беше показана първо в САЩ подсказва, че именно от там ще стартират нейните продажби. Предвидено е в Северна Америка автомобилът да е наличен с три бензинови и един турбодизелов агрегат, с мощности от 115 до 200к.с., като само при 2.0 TSI и 2.0 TDI има възможност за поръчка на шестстепенна роботизирана трансмисия.

От Volkswagen все още не съобщават каква ще е цената на Jetta в Европа, но вече е ясно, че тук тя ще се предлага с повече двигатели. Това са четири бензинови, доставящи от 103 до 197к.с. и два турбодизелови, с мощности 103 и 138к.с. Интересното е, че при всички модификации ще има опция за роботизирана скоростна кутия, но при едните тя ще е шестстепенна, а при другите - седемстепенна.

Галерия Volkswagen Jetta 2011
Тагове: Volkswagen, Volkswagen Jetta
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg