Автор: admin
Публикувано на: 14.09.2009 23:13:00

Рейтинг:

Volkswagen

Втори R-модел на немската компания Volkswagen ще направи своя дебют през тази година. След като през май немците показаха Scirocco R, на изложението във Франкфурт те ще ни представят и горещия Golf R.

Автомобилът използва същия 2.0-литров двигател като на Scirocco R, но той е леко оптимизиран, което е довело до увеличение на мощността му с 5к.с. до 270к.с., докато максималният въртящ момент е останал непроменен - 350Нм.

Volkswagen Golf R ще се предлага стандартно с шестстепенна механична скоростна кутия, но като опция е налична и роботизирана DSG трансмисия. При първия вариант ускорението от 0-100км/ч. става за 5.7сек., а при втория - за 5.5сек., като максималната скорост и в двата случая е с електронно ограничение на 250км/ч.

За разлика от Scirocco R, при който задвижването е към предните колела, горещият Golf е получил нова хидравлична 4x4 система, подобна на тази на Audi A3. Освен това Golf R е с подсилено и по-ниско окачване, както и с по-мощни спирачни механизми.

Volkswagen Golf R се раличава външно от стандартния модел по новите брони и странични прагове, затъмнените фарове и задни светлини, спойлерът на покрива, задният дифузер и алуминиевите джанти, които са с дизайн пет тройни спици. Интериорът на автомобила може да се похвали със спортни предни седалки, волан, скоростен лост и педали.

Най-новото попълнение в семейството на Volkswagen Golf ще се предлага във версии с три и пет врати, като продажбите му в Европа ще стартират към края на тази годината, а в САЩ - в началото на следващата. 


Галерия Volkswagen Golf R
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg