Автор: pavel
Публикувано на: 09.06.2011 15:49:47

Рейтинг:

Volkswagen

На тазгодишното издание на Worthersee Tour имаше много силно присъствие на специално изработени за него екземпляри на Volkswagen Golf, като вече ви запознахме с Golf R Cabrio и Golf GTI Cabrio.

Сега обаче ще ви разкажем за един покрит Golf GTI, получил наименованието Reifnitz, който е създаден от фирменото подразделение за изработка на поръчкови и демонстрационни автомобили Volkswagen Coaching GmbH.

Името на автомобила идва от австрийския град Рейфниц, който е разположен на езерото Вьортезе, където се провежда ежегодно събитието Worthersee Tour, събиращо верните фенове на VW Group.

Golf GTI Reifnitz може да се похвали със специално разработен за него аеродинамичен бодикит, но най-вече с тунингования си 2.0-литров TSFI двигател, чиято мощност е 370к.с., а максималният му въртящ момент достига 480Нм. Това е постигнато чрез монтирането на по-голям турбокомпресор и нова изпускателна система, като и двете са с марка АPR.

Автомобилът е само демонстрационен, но отговаря на всички изисквания на FIA за участие в състезания, като е оборудван с предпазна клетка и противопожарна система. Освен това, той е със спортно окачване и мощна спирачна система, гарантиращи стабилността и сигурността при тази производителност.


Volkswagen Golf GTI Reifnitz
Volkswagen Golf GTI Reifnitz
Volkswagen Golf GTI Reifnitz
Volkswagen Golf GTI Reifnitz
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg