Автор: admin
Публикувано на: 30.03.2009 01:53:58

Рейтинг:

Volkswagen

На стартиралото в събота автомобилно изложение в Лайпциг се състоя световната премиера на новата спортна версия на Volkswagen Golf 6, която се задвижва от турбодизелов двигател и носи наименованието GTD. Автомобилът ще се появи на пазара през май, като все още не е известно на каква цена ще се  предлага.

Тази модификация е стандартно с пестстепенна механична скоростна кутия, но като опция се предлага и роботизирана трансмисия DSG с двоен съединител. Агрегатът е 2.0-литров с мощност 170к.с. и максимален въртящ момент 350Нм. С него Golf 6 GTD ускорява от 0-100км/ч. за 8.1сек. и развива максимална скорост от 222км/ч., като в същото време дава среден разход на гориво от 5.3л/100км., което му позволява да измине цели 1 000км. с един резервоар.

Volkswagen Golf 6 GTD има същите предна броня, радиаторната решетка и фаровете, като тези на Golf 6 GTI, но задната броня е с друг дизайн, поради различно разположените накрайници на изпускателните системи.

Автомобилът е със 17-инчови джанти, ESP, ново окачване и изпускателна система, която е с електромагнитен генератор, настройващ звука в зависимост от скоростта и оборотите. В серийното оборудване влизат още климатронк, седем въздушни възглавници, както и спортни седалки, волан, скоростен лост и педали. 


Галерия Volkswagen Golf 6 GTD
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg