Автор: pavel
Публикувано на: 13.09.2011 17:32:08

Рейтинг:

Vilner

Посетителите на тазгодишното изложение във Франкфурт ще имат възможността да видят един от най-добрите електрически суперавтомобили, създавани до момента. Той е дело на хърватската компания Rimac Automobili, но по-интересното за нас, е че в неговото създаване е взело участие българското къстъм студио Vilner.

На практика Наско Вилнер и екипът му са първите българи, работили по суперавтомобил, макар и тяхната задача да е била сведена само до изработката на интериора, но както знаем те са едни от най-добрите специалисти в тази област в цял свят.

Нека да обърнем внимание и на електрическия суперавтомобил, защото той определено го заслужава. Машината е наречена Concept one и е оборудвана с четири електромотора, чиято обща мощност е 1 088к.с., а максималният им въртящ момент - впечатляващите 3 800Нм.

Феноменалната производителност на Rimac Concept one му позволява да ускорява от 0-100км/ч. за 2.8сек., а максималната скорост е ограничена на 305км/ч. от съображения за сигурност. В същото време оптималният пробег с едно зареждане в градски условия е 600км., постигнат благодарение на 92-киловатчасов комплект батерии.

Външният дизайн на електромобила е дело на Адриано Мудри, познат ни от концепцията Audi RS7, а този на интериора е по проект на екип от бивши служители на Pininfarina, ръководен от Горан Попович.

В последствие обаче, екипът на Vilner е предложил свое виждане за цветовата комбинации и вмъкване на допълнителни елементи, което им е спечелило одобрението на собственика на хърватската компания Мате Римац и той им е поверил задачата да изработят интериора на Concept one.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg