Автор: admin
Публикувано на: 13.10.2010 12:02:53

Рейтинг:

Vilner
„Злостър – Черното влечуго” е британски комедиен сериал, излъчван тук десетки пъти от маргинални телевизии и предимно в негледаемите часове. Всъщност това е една от най-добрите ситуационни комедии на Великобритания, класирана на 16-то място в Топ 100 на британските ТВ продукции за всички времена. Тъй като е много вероятно да не сте го гледали, няма да ви отегчаваме с фабулата. Само ще отбележим, че убийствените лафове в „Злостър – Черното влечуго” са изричани от легендарни актьори като Роуън Аткинсън, много преди ролята му на Мистър Бийн и от Хю Лори - много преди ролята му на доктор Хаус.

Толкова за британския Злостър. Ние обаче ще ви разкажем за един друг Злостър. За един малък български хулиган, който пили нервите на широката общественост. И винаги се измъква на косъм, поради което е особено симпатичен. Злостър, съгласете се, е прекрасно име и за нилски крокодил от мъжки пол в тинейдъжърска възраст. Стои отлично и на автомобила, който виждате на снимките. Защото е точно това - малък хищен хулиган. В неутрално синьо-сиво, за да се прикрива успешно. И с акценти в сигнално зелено, които нашепват „Внимавай!”

Четириколесният симпатяга всъщност е американски Saturn Sky, двуместно кабриолетче, преоборудвано от българското студио Vilner. Машинката е с жизнерадостен четирицилиндров двигател със 177 к.с., предостатъчни за дискретни хулигански прояви, (почти) задължителни за всеки Злостър. Основната техника като двигател, трансмисия и окачване са оригиналните. Разкрасителната процедура, предприета от дизайнерското ателие на  Атанас Вилнер, обаче покрива изцяло всичко останало. Външността и интериорът на автомобила са претърпели своята „Пълна промяна”, но (за щастие) без превъзбуденото бръщолевене на Гала.

Синьо-сивият лак на каросерията е ювелирно покрит с матиращо фолио с перлен ефект и така Злостърчето зрелищно хвърля в ъгъла всички големи, лоши и депресирани коли в матово черно. Нито една автомобилна боя не може да пресъздаде това наслагване на взаимно изключващи се на пръв поглед ефекти - металик, мат и перла. Фолиото за автомобили е принципно хитър материал, тъй като от една страна изглежда страхотно, а от друга консервира лаковото покритие. То е с отлична устойчивост на външни влияния и лесно може да бъде махнато или подменено.

Сигнално зелените акценти в екстериора са разхвърляни върху интересни и ненатрапващи се позиции. И в същото време няма как да бъдат пропуснати. Виждаме ги в декоративните елементи на фаровете, в самата емблема, върху облицовката на тунелите за отвеждане на въздуха от предните спирачки, дори и върху джантите и техните капачки.

Така Злостър оформя усещането за дързък стил, който не издира очните дъна с гротескни форми и цветове. Напротив, елегантността в този малък хулиган доминира, включително в интериора, където посрещат блестящ микс от естествена кожа, алкантара и черен пиано лак.

Работата в купето, извършена от Vilner започва с волана. Той получава нова, спортна форма и облицовка от естествена кожа и алкантара – изкуствен, но скъп материал, наподобяващ велур. Зад него прозират новите шайби на километража и оборотомера, които тематично светят в сигнално зелено. С този цвят са белязани емблемите върху волана и между седалките, както и линията, разсичаща колата надлъжно. Тя преминава през предния капак, гмурва се върху таблотото и продължава върху багажника.

Алкантара има още върху кутията на еърбега, цялата долна част на таблото, по вратите, както и върху козирката на километража. Там обаче тя е обкантена с бял шев, който деликатно кореспондира с тънкия бял подгъв от естествена кожа върху седалките. Те сякаш подчертават всички останали шевове в интериора, изпълнени в познатото сигнално зелено. Оцветените с него конци разсичат тунела между седалките, описват волана и очертават седалките, като си хармонират с отново зелените щампи върху подглавниците и върху капака на кутията между седалките.

Финалните акценти в Злостър идват от аудиосистемата. От Vilner уточняват, че една от най-трудните задачи в автомобилното озвучаване е кабриото. Звукът трябва да е перфектен както при свален, така и при вдигнат покрив. А това е все едно да озвучаваш едновременно стадион и концертна зала – почти невъзможно! В ателието обаче са подменили звукоизолацията на вратите и са добавили говорители, както и усилвател от немската марка Ground Zero. Тази операция е с цена от малко над 2 000 лева, но пък резултатът е звук, на който могат да завидят уредбите на 99% от луксозните автомобили, които влизат в новата кола срещу сума от този порядък, но в евро.

Така, с малкия Злостър дизайнерското студио Vilner показва как една типично дамска кола може да се превърне в стилно дизайнерско бижу и да играе ролята на малък, но симпатичен хулиган, който чака да бъде укротен.

Научете повече на Vilner.eu

Галерия Vilner Saturn Sky
Читателски коментари

Ifkata 2010-10-14 07:11:25 0 отговори

Ifkata

Поредният отличен проект на Вилнер. браво!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg