Автор: admin
Публикувано на: 31.03.2010 12:59:16

Рейтинг:

Venom
Hennessey представи поредното си екзотично творение, носещо наименованието Venom GT, което е най-мощният автомобил в историята на американската компания. От него ще бъдат произведени едва 10 бройки, като 4 вече са резервирани.

За донор на Venom GT е използван Lotus Elise, но сърцето на машината е доработена версия на 6.2-литровия V8 двигател на Corvette ZR1. След извършените по агрегата подобрения, неговата мощност е нараснала от 725 на цели 1 200к.с., но от Hennessey предлагат и версия с 1 000к.с.

За постигането на подобна производителност, американските специалисти са използвали по-големи турбокомпресори и са пипали сериозно по електрониката, а за безпроблемно справяне с екстремната мощ се грижи шестстепенна механична трансмисия с марка Ricardo.

Hennessey Venom GT разполага също с напълно регулируемо окачване и активно задно крило, което се позиционира според скоростта. Все още няма официална информация за динамичните качества на модела, но според някои издания версията с 1 200к.с. може да развива цели 440км/ч. и да ускорява от 0-100км/ч. за 2.4сек., което ако е вярно, означава, че автомобилът е най-бързият в света.

Галерия Hennessey Venom GT
Venom GT – най-новото творение на Hennessey
Venom GT – най-новото творение на Hennessey
Venom GT – най-новото творение на Hennessey
Venom GT – най-новото творение на Hennessey
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg