Автор: admin
Публикувано на: 19.05.2009 23:21:15

Рейтинг:

Великобритания
Правителството на Великобритания стартира програма за стимулиране покупката на нови автомобили, при която всеки закупил нова лека кола и бракувал старата получава отстъпка от 2 000 лири стерлинги.

Програмата ще е в сила до март 2010г., като за нейното реализиране ще бъдат отпуснати 300 милиона лири. За да получат безвъзмездната помощ от 2 000 лири, британците са задължени да бракуват стария си автомобил, но той трябва да е на повече от 10 години, да е в движение и да е с тегло под 3.5 тона.

Производителите на автомобили не са настроени добре към тази програма, въпреки че вероятно продажбите им ще се увеличат. Причината е, че правителството поема само половината от сумата на субсидията, а според приетия закон, другата половина трябва да бъде поета от продавача.

Великобритания е една от най-силно засегнатите държави по отношение на продажбите на нови автомобили. Само за първото тримесечие в страната беше отбелязан спад от 56.6%, което принуди властите да предприемат тази стъпка.

Припомняме Ви, че Франция и Германия прибегнаха до подобни програми доста по-рано, като там субсидиите възлизат съответно на 1 000 и 2 500 евро. Тези мерки дават отличен резултат, като Германия дори може да се похвали с рекордни продажби на нови автомобили.

Великобритания стимулира покупката на нови автомобили
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg