Автор: vladi
Публикувано на: 21.07.2011 12:46:27

Рейтинг:

Във

На предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт през септември, немската компания Mercedes ще представи две нови модификации на популярния си роудстар SLK, които ще се появят на пазара в началото на 2012 година.

Става въпрос за SLK 250 CDI, задвижвано от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 204к.с., и горещото SLK 55 AMG, оборудвано с модернизирана версия на 5.5-литровия агрегат, използван от CLS 63 AMG и E 63 AMG.

Имайте предвид обаче, че при новото SLK 55 AMG агрегатът е без турбини, което е причина за по-малката му мощност, в сравнение с тези на CLS 63 AMG и E63 AMG, но това е допринесло за намаляване на теглото на двигателя до едва 187кг.

Агрегатът е с мощност 420к.с., което е с цели 60 коня повече от тази на старото SLK 55 AMG, а максималният му въртящ момент достига 540Нм., при 510Нм. на неговия предшественик.

От Mercedes твърдят, че новото SLK 55 AMG ще има с 30% по-нисък разход на гориво, благодарение както на новия двигател, така и на софтуера му за управление, разработен от АМG. Иновативното при него е, че той може да изключи в даден момент 4 от цилиндрите и да останат да работят само 4.


Галерия Mercedes SLK 2012
Тагове: Mercedes, Mercedes SLK
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg