Автор: pavel
Публикувано на: 31.03.2011 10:25:36

Рейтинг:

VATH

Немската тунинг компания VATH представи спортната си програма и за Mercedes CL 500, след като преди повече от година направи това и за горещата модификация CL 65 AMG.

Имайте предвид, че става въпрос за доработка на CL 500 преди фейслифта, което ще рече, че тунинг е правен на стария 5.5-литров, V8 двигател, с мощност 388к.с., а не на новия 4.6-литров, V8, битурбо, генериращ 435к.с.

Специалистите от VATH са оборудвали автомобила с нови разпределителни валове, изпускателна система от неръждаема стомана, каталитични конвертори и въздушен филтър, в резултат на което производителността на 5.5-литровия агрегат е нараснала на 454к.с. и 600Нм.

От VATH все още не разкриват пълните динамични качества на тунингования от тях Mercedes CL 500, като споменават само, че са ограничили скоростта му на 290км/ч., а освен гореспоменатите изменения, са добавили охладители на горивото и маслото, което допълнително ще подобри ефективността.

Въпреки че липсват снимки на интериора, в прессъобщението се посочва, че той разполага с карбонови декоративни елементи, спортен волан, специални стелки с логото на VATH и разграфен до 360км/ч. скоростомер, който от своя страна говори за действителния потенциал на машината.

Външният бодикит на автомобила е идентичен с този на доработения CL 65 AMG, но са на лице различни 20-инчови джанти. Освен това, инженерите на VATH са извършили модификации по окачването и спирачната система.


Галерия Mercedes CL 500 от VATH
Читателски коментари

mIImcY 2011-04-01 20:56:42 0 отговори

mIImcY

mm strashen e .. :]

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg